top of page

HÄ°ZMETLERÄ°MÄ°Z

01.

AÅŸağıda bireysel hizmet alanımıza giren birtakım bireysel sorunlar sıralanmıştır. Bunlar belli baÅŸlı örnek sorunlar olarak yer almakta, hizmet alanımız sadece bu sorunlarla sınırlı deÄŸildir. Sizin farklı bir psikolojik veya yaÅŸamsal sorun yaÅŸadığınızı düÅŸünüyorsanız bize iletiÅŸim kanallarımızla ulaÅŸarak bilgi alabilirsiniz.

 

*Mutsuzluk (genel)

*Ä°steksizlik (bir çok ÅŸeye karşı)

*Enerji azalması (ruhsal, zihinsel, fiziksel)

*Karamsarlık (genel)

*Üzgün hissetme ve sık aÄŸlama hali

*Ümitsizlik, çaresizlik düÅŸünceleri

*Kararsızlık

*Alınganlık (abartılı hassasiyet)

*Öfke (sık ve aşırı)

*Öfkeyi kontrolde zorlanma (sözel ve fiziksel saldırganlık)

*İştahda artış veya azalma (aşırı)

*Uyku sorunları

*Dikkat ve hafıza sorunları (yoÄŸun düzeyde)

*Konsantrasyon (odaklanma, dikkati yoğunlaştırma) sorunları

*Özgüven eksikliÄŸi (yetersizlik, baÅŸarısızlık algıları)

*Sosyal etkinlikte azalma (belirgin sosyal izolasyon)

*Ä°çe kapanma, duygu ve düÅŸüncelerini baskılama

*Kaygılı olma (yoÄŸun düzeyde)

*Olumsuz olasılıklara odaklanma

*Sürekli tedirginlik (kötü bir ÅŸey olacak beklentisi)

*Abartılı korkular (sağlık, gelecek, aile, iş vb.)

*Bedensel ÅŸikayetler (çarpıntı, nefes daralması, uyuÅŸmalar, aÄŸrılar, mide-barsak sorunları vb. psikolojik kökenli)

*Yoğun stres (olaylarla orantısız)

*Saplantılı düÅŸünceler (çok kez saçma, mantık dışı)

*Takıntılar (olayların olumsuz yanlarını aşırı irdeleme)

*Sosyal iliÅŸki korkusu (aşırı çekingenlik)

*Cinsel sorunlar (kadın ve erkek, psikolojik kökenli)

*Bağımlılıklar (alkol, madde vb.)

*Sınav veya başarı kaygısı (aşırı)

*Ders çalışma ve okula uyum sorunları

*Motivasyon ve ilgi eksikliÄŸi (okul, ders)

*Tikler, tırnak yeme, saç koparma vb. sorunlar (çocuk-ergen)

*Altına kaçırma (çocuk-ergen)

*Uyku, yemek, özbakım sorunları (çocuk-ergen)

*TV, tablet, bilgisayar kullanım sorunları (çocuk-ergen)

*Korkular, özgüven eksikliÄŸi, bağımlı iliÅŸki (çocuk-ergen)

*Kıskançlık, paylaÅŸma (kardeÅŸ, arkadaÅŸ) sorunları (çocuk-ergen)

*………………………………………..

 

Sorunlarınız Ä°çin BaÅŸvuru Süreci

Psikolojik bir sorun yaÅŸadığımızı düÅŸünüyorsak veya çok yakınımızdaki ve bizi iyi tanıyan insanlar bir sorunumuz olabileceÄŸini söylüyorlarsa, yapacağımız ilk ÅŸey bir psikolojik deÄŸerlendirmeden / kontrolden geçmek olmalıdır. Danışma veya terapi alanında uzman bir psikolog bizim ruhsal saÄŸlığımızı gözden geçirecek, konuÅŸma ve gözlem yoluyla ve gerekiyorsa farklı test ve incelemeler yaparak, gerekiyorsa farklı tıbbi branÅŸların (psikiyatri, nöroloji vb.) konsültasyonunu isteyerek psikolojik sorunlarımızı saptayabilir, sorunumuz hakkında bir tanılama yaparak ve bizi bilgilendirerek uygun danışmanlık veya psikoterapi önerisinde bulunur. Bu ilk aÅŸama için genellikle bir seans yeterli olabilmekte, ancak bazı durumlarda bu aÅŸama birkaç seansı alabilmektedir.

​

Psikolojik Danışma veya Psikoterapi Süreci

Psikolojik sorunun ön teÅŸhisinden sonra baÅŸlayan süreçtir. Bu sorun henüz klinik düzeyde bir hastalık veya bozukluk aÅŸamasında deÄŸilse bir Psikolojik Danışmanlık hizmeti verilecektir. Ancak tedavi edilmesi gereken (klinik) bir hastalık veya bozukluk söz konusuysa Psikoterapi hizmeti verilecektir. Her iki süreç de oldukça önem taşır. Bazı sorunlar henüz ciddi bir hastalığa dönüÅŸmeden veya kronikleÅŸmeden alınacak bir psikolojik danışmanlık hizmetinin veya bir hastalığın, bozukluÄŸun varlığında alınacak uygun bir psikoterapi hizmetinin ruhsal saÄŸlığımızı iyileÅŸtirme ve koruma anlamında çok önemli rolü vardır.

​

YaÅŸanan sorunun türüne ve ÅŸiddetine göre uygulanacak danışmanlık veya terapi süresi farklı olabilir. Bir sorunun çözümü için bir kaç seans yeterli olabilirken bir diÄŸeri için 6, 12, 18 veya daha fazla süreler gerekli olabilir. Genellikle ilk görüÅŸmede danışmanınız / terapistiniz size yaklaşık bir süre verebilecektir, ancak yine de bu fiks bir süre olamaz, çünkü danışma / terapi sürecinin ilerleyiÅŸine göre bu sürelerde azalma veya artışlar olabilir. Seansların sıklığı da ortalama haftada bir seans biçiminde olacaktır. Devamında ise hedeflenen geliÅŸim, deÄŸiÅŸime ulaÅŸma düzeyine göre seans aralığı süresi artırılabilmektedir, örn.: 10 günde bir kez, iki veya üç haftada bir kez, yada ayda bir kez gibi görüÅŸme sıklığı uygulanabilmektedir. Bu sürelere danışan ve danışman birlikte karar verirler.

​

Seansların süresine gelince, ortalama bir seans 45-50 dakika kadar sürer. Bu süre bilimsel çalışmalar sonucunda yetiÅŸkinlerle bireysel terapi-psikolojik danışmanlık seansları için yararlılık, yeterlilik açısından uygun bulunmuÅŸ olan ortalama sürelerdir. Aile terapileri, eÅŸler ve evlilik terapileri ve grup terapilerinde (90-120 dakika gibi) daha farklı süreler uygulanabilmektedir. BaÅŸvuru aÅŸamasında bu konuda bilgilendirilip, alacağınız hizmet için uygun olan seçenekler sunulmaktadır.

Ücretler ve ödeme bilgileri için tıklayınız.

BaÅŸvuru ve diÄŸer sorularınız için iletiÅŸim sayfamızdaki kanalları kullanabilirsiniz.

02.

Evlilik Danışmanlığı, -yaÅŸanan sorunların evliliÄŸe veya çiftler arasındaki iliÅŸkiye atfedildiÄŸi- evli çiftlerin birbirleriyle iliÅŸkilerinde farklı nedenlerle yaÅŸadığı sorunların anlaşılması, tartışılması ve çözümlenmesine yönelik yürütülen bir danışmanlık / terapi protokolüdür.

​

Evli olmayan çiftleri de kapsar. Yani sadece flört iliÅŸkisi olan ya da evliliÄŸe karar vermiÅŸ ama henüz evli olmayan çiftler de iliÅŸkisel sorunları için bir danışmanlık hizmeti alabilirler. Hatta evlilik öncesi aÅŸamada olan çiftler için belirgin bir sorun olmasa da, olası sorunlar ve kuracakları evlilikte karşılaÅŸabilecekleri olumsuzluklara yönelik bir öngörü ve farkındalık kazanmak üzere, aynı zamanda birbirleriyle olan uyumlarını artırabilmek amaçlı olarak çiftler danışmanlığı hizmetinden yararlanabilirler.

​

Evlilik danışmanlığı kapsamında evli çiftler evlilikleri ile ilgili bireysel tutumları, hatalı-eksik yanları ile ilgili yeterli bir içgörüye sahip olmaları saÄŸlanarak sorunlarının çözümüne iliÅŸkin sorumluluk almaları hedeflenmektedir. Bununla birlikte aralarındaki iletiÅŸim, paylaşım, dayanışma, baÄŸlılık gibi konular da ele alınmakta çiftlerin bu yönde geliÅŸmelerine olanak saÄŸlanmaktadır. Farklı oldukları veya çatıştıkları konularla ilgili daha empatik, daha uzlaÅŸmacı, daha objektif (tarafsız) olabilmeleri yönünde deÄŸiÅŸmeye yöneltilmektedirler.

​

Evlilik veya Çiftler Danışmanlığının amacı salt evliliÄŸin veya birlikteliÄŸin devam ettirilmesi deÄŸildir. Bunu saÄŸlıklı bir biçimde yapabileceklerse sürdürmelerine teÅŸvik etmektir. Bazen iliÅŸkinin gerçekten yürümeyeceÄŸini görmeleri de bu danışmanlığın yararlı bir sonucu olabilir. Ama her tür birlikteliklerde tabi ki öncelikli olan yapıcı yönde bir çözüm üretebilmek, sahip oldukları evlilik veya iliÅŸkilerini kolayca bitirme yolunu seçmemeleridir.

​

Danışma / Terapi Süreci

KRM GELİŞİM’de Evlilik veya Çiftler Danışmanlığında ilk görüÅŸmede eÅŸler birlikte alınarak problem ve olası süreç hakkında bir tanılama ve planlama gerçekleÅŸir. Sonrasında ise gerekiyorsa eÅŸler ayrı ayrı birer görüÅŸme ile hem bireysel özellikleri ve  hem de soruna bakışları açısından deÄŸerlendirilir. Devamında eÅŸlerin birlikte katıldıkları danışmanlık / terapi seansları biçiminde sürdürülür. Burada danışmanlık veya terapi terimlerinin kullanılmasının nedeni bazı evlilik sorunlarının daha yüzeysel ve temel yaklaşımlarla çözülebilecek (sadece danışmanlık) düzeyde olmasına, bazı evlilik sorunlarının ise daha karmaşık ruhsal dinamikleri içermesi nedeniyle danışmanlık hizmetinin ötesinde sistematik bazı psikolojik müdahaleleri de gerektirmesinden (danışmanlık+terapi) dolayıdır. Her ikisi de aynı anlamda kullanılabilmekte, baÅŸvuranlar açısından önemi olmayıp teknik açıdan uzmanı ilgilendiren bir konudur. Sizin için en uygun olan yaklaşımı danışmanınız sizi de bilgilendirerek seçecektir.

Seans sayısı ve sıklığı açısından kesin standartlar olmamakla birlikte, yaklaşık 1 veya 2 hafta arası sıklıkta ve yine yaklaşık 6 – 12 seans aralığında bir hizmet almanız söz konusu olabilir. Ama danışma süreci, bu sürelerin eksi veya artı yönde deÄŸiÅŸmesine neden olabilir. Seans süresi olarak da iki seçenek söz konusudur; 1. seçenek normal bireysel seans süresi (50 dk.) kadardır. 2. seçenek ise 90 dk.’dır. Ä°lk görüÅŸme veya randevu aÅŸamasında bu seçeneklerden birine birlikte karar verilir.

03.

Aile Danışmanlığı, -yaÅŸanan sorunların aile içi iliÅŸkilere atfedildiÄŸi- temel olarak anne, baba, çocuk(lar) arasındaki iliÅŸkilerdeki sorunların anlaşılması, tartışılması ve çözümlenmesine yönelik olarak yürütülen bir danışmanlık / terapi protokolüdür.

Aile ile birlikte yaÅŸayan diÄŸer aile üyelerini (dede, büyük anne vb. gibi) ve aile ile birlikte yaÅŸamasa da aile yapısı üzerinde etkili ve sistematik bi iliÅŸki içinde olan diÄŸer aile üyelerini de kapsamaktadır. Bu danışmanlık yaklaşımında ister tek bir çocukla bir ebeveyn arasındaki, ister daha çoklu iliÅŸkilerdeki sorun ağı ele alınıyor olursa olsun, aile içi iliÅŸkisel dinamiklere ve ailenin sistematik yapısına odaklanarak gerekli danışmanlık / terapi hizmeti verilmektedir.

​

Danışma / Terapi süreci

Aile Danışmanlığı Hizmeti de uygulama benzerlikleri açısından evlilik danışmanlığı gibi yürütülmektedir. Seans sıklığı, süresi veya kaç seans süreceÄŸi sorunun düzeyi ve aile içi sorunla ilgili kiÅŸilerin çokluÄŸuna baÄŸlı olarak farklılık gösterebilir. Ailelerin bir aile danışmanlığı talebi yanında, herhangi bir bireysel baÅŸvuru deÄŸerlendirmesinde de sürecin aile danışmanlığı veya terapisi biçiminde sürmesinin yararlı olacağına danışman / terapist tarafından da karar verilip önerilebilmektedir.

Ücretler ve ödeme bilgileri için tıklayınız.

​

KRM GELİŞİM‘de sorunlarınıza en uygun, doÄŸru ve yeterli bir profesyonel hizmet alabilirsiniz. Evlilik / Çiftler veya Aile Danışmanlığı ile ilgili sormak istedikleriniz veya daha ayrıntılı bilgi almak için iletiÅŸim kanallarını kullanabilirsiniz.

  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge
  • LinkedIn Sosyal Simge
bottom of page